Arxiu Municipal de Fulleda

Consulta del fons

El mecanisme de consulta de l'Arxiu Municipal de Fulleda és molt simple:

Cerca per apartat
Aquest tipus de consulta permet fer una cerca temàtica, segons el quadre de classificació. La primera opció “Tria un apartat”, permet triar entre un dels 15 grups temàtics (subfons) que composen el quadre de classificació de l'arxiu.
Un cop triat el subfons, es pot triar un dels apartats dins el mateix, el grup de sèries, i per sota del grup de sèries encara es pot acotar per sèrie, la part més específica de la classificació.
Una vegada triat el subfons, el grup de sèries i la sèrie podem clicar sobre el botó consulta, i ens llista tota la documentació catalogada sota aquests paràmetres.


Cerca per paraula
Aquest tipus de consulta permet fer una cerca per paraula clau. El sistema no distingeix entre majúscules i minúscules.
Es pot  cercar per un any o interval d'anys.
I es poden combinar les dues opcions, una paraula més un any o interval d'anys.
En clicar sobre el botó consulta, ens llistarà tota la documentació catalogada sota aquests paràmetres.

Cada línia de resultat de la consulta correspon a un document catalogat, donant informació sobre el seu codi de referència (codi de localització dins l'arxiu), el títol del document i la data o dates límits.
Si es clica sobre una línia de resultats, sobre un registre,  accedim a la seva fitxa de catalogació, que conté informació més detallada, com el volum i suport on es troba i notes si en té.


Si la UDC conté material digitalitzat, al costat del llistat de resultats veurem una icona que ho indica.

La fitxa de la UDC també indica si el document conté material digitalitzat.

Tant des de la icona com des de la fitxa de la UDC podem accedir al material digitalitzat, el qual veurem en una pàgina nova, dins un visor que ens permetrà moreu-re'ns per les pàgines i augmentar-les.

La primera fase de digitalització de la documentació de l'Arxiu Municipal de Fulleda, ha permés la consulta online dels llibres d'Actes de l'Ajuntament , des del 1880 (primeres que es conserven) fins al 1979.

En succesives actuacions s'anirà afegint a aquest projecte de preservació digital, més documentació històrica de rellevància.

 

Tornar a l'inici

Arxiu Municipal de Fulleda © Ajuntament de Fulleda 2023

a/e: ajuntament@fulleda.cat