Fulleda natura i esport: Ruta dels miradors i les fonts de Fulleda

La Font de la Marieta i la fauna del seu entorn

21-04-2015

Les actuacions realitzades recentment a l’entorn de la Font de la Marieta, han permès la creació d’una basseta al costat de la Font, que serveix com a punt d’aprovisionament d’aigua per a la fauna de la zona, i de reproducció d’amfibis. Hem pogut comprovar, que els objectius amb que es va realitzar aquesta bassa s’estan acomplint, ho podeu seguir al nou apartat d’aquesta web “La basseta de la Marieta”


La granoteta de punts (Pelodytes punctatus) ha fet postes a la basseta.

 

Hi ha un rusc d’abelles (Apis mellifera) a un pi sobre la Font de la Marieta.

Podem observar les sargantanes, o sangartilles com les anomenem a Fulleda  (Psammodromus algirus) , que prenen el sol sempre que poden.

Hem visc un esquirol vermell (Sciurus vulgaris)  que habita al roure sobre la basseta, però no l’hem pogut fotografiar encara, així com una parella de picots picapins que viuen als arbres a l’altre banda del camí (oms, lledoners i pins), que es poden sentir després d’una estona de romandre allà en silenci. Podrien ser picots verds (Picus viridis) o bé picots negres (Dryocopus matrius) ,però son ocells difícils de veure o fotografiar, i encara no els hem pogut identificar.

Tenim un lloc privilegiat a Fulleda. Cuidem-lo i respectem-lo!